Miralem Mujkanović

Saradnik za otpremu

Kao polaznik Takt Akademije uspio sam prilično da se približim načinu funkcionisanja firme i nije mi bilo teško da razumijem cjelokupni proces jer sam već i ranije imao iskustva kao šivač autopresvlaka.
Velika mi je prednost bila pristupačnost i podrška od strane moga mentora kao i kolega iz drugih odjela.

Miralem Mujkanović je uposlenik kompanije Prevent Components koji sa razlogom može poslužiti kao primjer i dokaz da se odgovornost i trud itekako vrednuju.

PRVO RADNO ISKUSTVO U PREVENTU
Miralem je rođen 1991. godine u Goraždu. Po završetku Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“ (gimnazija) upisuje se na studij Pravnog fakulteta u rodnom gradu. Već na prvoj godini studija iz privatnih razloga se odlučuje za prekvalifikaciju i započinje praksu u Prevent Goraždu. Miralem se, nakon samo par dana prakse pokazao kao odličan radnik te stupa u radni odnos kao šivač autopresvlaka, 2012. godine.
Bilo je to Miralemovo prvo radno iskustvo, a kako kaže, nije ni slutio da će prerasti u dugogodišnje.

POLAZNIK TAKT AKADEMIJE
Poslije višegodišnjeg iskustva kao šivač, počinje sa radom u Prevent Componentsu na poziciji operatera na pjenjenju.
Nakon par mjeseci uspješnog rada, Miralem se samoinicijativno javio u odjel za ljudske resurse pokazujući svoju spremnost za učenje ističući kako smatra da ovoj kompaniji može mnogo više da doprinese.
Bio je idealan kandidat za Takt Akademiju za koju je aplicirao nedugo nakon toga.
Uspješno je prošao selekcijski proces i primljen je na obuku kao polaznik Takt Akademije u odjelu za kvalitet, Prevent Goražde.

„Kao polaznik Takt Akademije uspio sam prilično da se približim načinu funkcionisanja firme i nije mi bilo teško da razumijem cjelokupni proces jer sam već i ranije imao iskustva kao šivač autopresvlaka.
Velika mi je prednost bila pristupačnost i podrška od strane moga mentora kao i kolega iz drugih odjela.“- navodi Miralem.

SARADNIK ZA OTPREMU
Nakon uspješno završene trosedmične obuke u sklopu Takt Akademije Miralem dobiva priliku za napredovanje na poziciji Saradnika za otpremu što potvrđuje da su njegov trud i želja za učenjem urodili plodom.

Rukovodilac Prevent Componentsa na lokaciji Goražde, gospodin Anes Bunjo navodi kako se Miralem kao zaposlenik isticao svojom disciplinom, produktivnošću i samoinicijativom što je sve zajedno u konačnici rezultiralo zasluženom napredovanjem.

„U Prevent Componentsu mi se svidjela disciplina i način rada. Najvećim dijelom me ohrabruje mogućnost za učenjem i napredovanjem.
Presretan sam što je moj dosadašnji rad prepoznat i što mi je pružena prilika da mnogo više doprinesem.
Nikada nisam ni slutio da će mi se pružiti ovakva mogućnost i planiram je maksimalno iskoristiti kako bih pomogao razvoju Preventa.“- ističe Miralem.
Ponosni smo jer svjedočimo jednom ličnom i profesionalnom razvoju, a Miralemu želimo puno uspjeha u daljem radu i usavršavanju.