Selma Ražanica

Pozicija:Saradnik za finansije

„Obzirom da sam dio mladog i novog tima Dresscode, jako mi je bitan odnos koji imam sa kolegama i tim u kojem vlada harmonicna, slozna i pozitivna atmosfera . Jedni drugima smo velika podrska i to je ono sto me najvise motivise u svakodnevnom radu.“

Selma je prije skoro tri godine počela radit kao prezenter u showroomu Prevent Labs u Sarajevu, a zatim veoma brzo napredovala. Trenutno obavlja funkciju saradnika za finansije te saradnika za opće poslove.

Ono što predstavlja izazov za Selmu  je to što je dio tima nove firme Dresscode d.o.o. gdje radi na poziciji saradnika za finansije. Svakodnevno se susreće sa novim zadacima, uči i stiče nova iskustva.  

S obzirom da obavlja i opće poslove za Grupaciju, kako ističe posebno zadovoljstvo joj predstavlja to što je dobila priliku da u ovako velikoj kompaniji kao što je Prevent komunicira sa svim kolegama sa različitih lokacija i upoznaje nove i zanimljive ljude.

„Sa problemima u svakodnevnom radu se nosim tako što iz svake situacije pokušavam da izvučem maksimum i pronađem najbolje rješenje za dobrobit kompanije. Vrlo sam posvećena poslu, detaljna i odgovorno pristupam svakom radnom zadatku. Kako u svakom poslu pa tako i u mom, nailazim na različite izazove i probleme,  mnogo mi znači to sto u takvim situacijama mogu da računam na podršku i pomoć kolega iz tima, posebno mojih nadređenih“ kaže Selma te da se u budućnosti vidi u Grupaciji, obogaćena velikim znanjem i iskustvom na još naprednijoj i odgovornijoj poziciji u sektoru finansija, sto je njena ambicija i cilj kojem teži.

 

Selmu posebno motiviše tim u kojem se trenutno nalazi, ističe da  se zaista cijeni i vrednuje trud i rad, te da uvijek ima dovoljno prostora za lični rast i razvoj te napredak unutar same kompanije.

„Obzirom da sam dio mladog i novog tima Dresscode, jako mi je bitan odnos koji imam sa kolegama i tim u kojem vlada harmonična, složna i pozitivna atmosfera . Jedni drugima smo velika podrška i to je ono što me najviše motiviše u svakodnevnom radu.“

U slobodno vrijeme Selma voli da se druži sa porodicom i prijateljima i da čita autobiografska djela.