Admir Pekić

Pozicija: Projekt menadžer

Admir Pekić: "Odrastao sam uz Prevent"

Sarajlija Admir Pekić je izdanak Prve škole automotiva iz 2011. godine. Magistar je tehničkih nauka i radi u Odjelu Program Menadžment. Uključen je u više od deset velikih Preventovih projekata gdje obavlja vođenje, monitoring kao i komunikaciju sa kupcima, ne samo u Bosni i Herzegovini nego i izvan nje. Za vođenje tako odgovornih zadataka zaslužne su posebno izražene organizacione sposobnosti, prepoznavanje problema i brzo rješavanje. Pri tome ga posebno motiviraju kolege sa kojima radi: „Motiviraju me ljudi sa kojima radim i sa kojima nastojim sagledati cijelu sliku problema, jer samo zajedno možemo dostići cilj i ostvariti zadatak“.

 

Svoje prvo radno iskustvo Admir je stekao u Preventu i kako kaže zajedno je rastao s njim: „Prevent mi je omogućio veliko radno iskustvo, poslovna putovanja kao i rast na profesionalnom usavrsavanju na međunarodnom nivou. Jednostavno me izgradio i ja želim svojim radom opravdati povjerenje i vratiti mu uloženo“.

 

Osim svih poslovnih zadataka, Admir je angažiran i kao predavač u okviru TAKT akademije. Primjećuje da mladi danas imaju prevelika očekivanja iz kojih se rađa opće nezadovoljstvo. „Mnogi zbog toga žele otići iz  Bosne i Hercegovine, a moja poruka je da u svojoj domovini imaju izuzetnu priliku za rad i usavršavanje. I ne samo to, u Preventu imaju priliku raditi u okruženju koje ide rame uz rame sa svjetskim izazovima i trendovima“.

 

Zadovoljstvo na licu ovog mladog menadžera, osim kad priča o poslu, daje njegova četverogodišnja kćerka koja ga motivira, uz koju se odmara i puni baterije za nove izazove.