Belmin Kruško

Rukovodilac odjeljenja šivanja

„ Pozicija Rukovodioca je zanimljiva sama po sebi,ali projekat na kojem trenutno radim čini moj posao još zanimljivijim, to je projekat Dainese, radimo razne izvedbe jakni za motoriste.“

Belmin Kruško zaposlen u Prevent Specials d.o.o Žepče na poziciji rukovodioca odjeljenja šivanja.
Nakon tri godine rada na poziciji šivača Belmin je unaprijeđen u rukovodioca odjeljenja šivanja. „ Pozicija Rukovodioca je zanimljiva sama po sebi,ali projekat na kojem trenutno radim čini moj posao još zanimljivijim, to je projekat Dainese, radimo razne izvedbe jakni za motoriste.“ kaže Belmin i ističe kako ga pored svega posebno motiviše mogućnost za rast, razvoj i napredovanje u samoj grupaciji. Za Belmina je olakšavajuća okolnost što na lokaciji gdje radi vlada ugodna radna atmosfera što je dodatna motivacija za rad.
Kao najbitniju stavku navodi timski rad a za sebe i svoje kolege kaže da najbolje funkcionišu kao tim kada imaju najizazovnije zadatke.
„Budući da je proizvodnja sama po sebi nepredvidiva i izazovna svi radnici su već navikli na brzi tempo,velike planove,tako da najbolje funkcionišemo kao tim kada je pred nama dan sa velikim zahtjevima kupca i velikim brojem jakni koje su planirane za taj dan.“
U budućnosti se vidi u još većoj i razvijenijoj Prevent Grupaciji sa puno novih projekata. Belmin se u slobodno vrijeme bavi sportom a posebno ističe ljubav prema fudbalu.