Elvedin Provalić

Pozicija: Operater na skeniranju

Elvedin Provalić: "Mi smo pokretačka snaga Preventa"

Elvedin Provalić dvanaest godina član je vrijednog tima Preventovog odjela skladišta na lokaciji Goruša. Radi kao operater na skeniranju i za svoj posao kaže da je iznimno odgovoran, zahtijeva ažurnost i preciznost i nema mjesta improvizaciji.

 

Važno je reagirati na vrijeme kako bi se izbjegle greške, a za to trebate imati odličnu ekipu. “Trudimo se svi. Imamo zdrav odnos u kolektivu i za svaki moj uspjeh zaslužne su i moje kolege“ ističe Elvedin koji je ove godine dobio priznanje za rad i zalaganje.

 

Osim što je odličan radnik Elvedin ima dvadeset godina dugu karijeru fudbalera koju je obilježio i reprezentativnim nastupima. Dobitnik je nagrade grada Visoko za sportistu godine: „Sport mi puno znači. Naučio me životu, naučio da cijenim trud, zalaganje i odricanje, jer se uz to sve može postići“.

 

Poseban problem prema mišljenju Elvedina jeste odlazak mladih: „Mladi ne odlaze zato što nema posla, nego što od tog posla ne mogu živjeti. Treba im omogućiti da žive od svog rada. Mora se pogledati mali čovjek, jer „mali“ ljudi su najzdraviji dio društva“.

Elvedin svoje slobodno vrijeme najradije provodi uz svoje dvije curice i trening.