Fuad Ališanović

Pozicija: Stolar majstor/operater na CNC mašini

Fuad Ališanović: "Biti dio tima Preventa je najbolje, jer svaki dan naučiš nešto novo"

Šta radite i šta je naročito zanimljivo u tome:

Radim kao Operater na CNC mašini. Radno mjesto je izuzetno zanimljivo ujedno i zahtjevno. Za posao operatera potrebno je poznavanje rada na računaru, matematike, geometrije, tehničkog crtanja. Takoder zahtijeva i kreativnost pojednica, jer svaka pozicija je izazov sama po sebi. U svaki dio namještaja koji se uradi ugradiš nešto svoje, i na nekim dijelovima ostaviš svoj „pečat“.

 

Šta vam se najbolje dogodilo u proteklom periodu:

Najbolja stvar koja se dogodila u zadnje vrijeme je rafting na Neretvi.

Rafting je organizovala firma za sve radnike Interiora, što je svakako pozitivno kako za mene tako i za kolege, jer ipak je to pokazatelj da firma vodi brigu o svojim radnicima.

 

Šta vas motivise i kako učite na vlastitim greškama?

Mogu reći da me najviše motiviše kada vidim sklopljen interijer za jahtu koja je spremna za isporuku, jer znam da smo svi dali svoj doprinos za njenu izradu, i ja sam jedna karika u tom lancu.

Učiti na vlastitim greskama… e to je najteze, jer ima i toga, ko  radi mora  i pogriješiti. Greške ponekad budu i zbog vlastitog nemara, a nekada i zbog težine pozicije, ali to je najbolja životna škola.

 

Koji su izazovi/mogućnosti koje vidite ispred sebe:

Svaki interijer je izazov, svaki je specifičan sam po sebi i zahtijeva punu angažovanost svih nas. Svakim danom se nauči nesto novo u ovom poslu i to je jedan od izozova koji meni puno znači. Na CNC-u nikada nije monotono, dosadno, sto je za mene i najveći izazov ovog posla.

 

Hobi:

U slobodno vrijeme hobi mi je rezbarenje i izrada suvenira na drvetu. Mogu reći da me to odmara u potpunosti, to je nešto sto će ostati iza mene, nešto što poklanjam prijateljima.