Ravnomjeran ekonomski razvoj je karakteristika uspješnog društva

U okviru sedmice Održivog razvoja koja je organizirana od strane UNDP BiH  uz podršku Vlade Švedske, sinoć su u Sarajevu dodijeljene nagrade kompanijama koje su se posebno istakle u implementaciji principa održivog razvoju u Bosni i Hercegovini u okviru ovogodišnjih tema u fokusu – “Ljudi” i “Resursi i okoliš”. Kao jedan od pionira implementacije održivog poslovanja našli smo se u finalu za nagradu u oblasti kreiranja održivih radnih mjesta i efikasnog korištenja resursa pri čemu se osigurava ravnomjeran ekonomski rast i jednakost svih u lancu.

Naša kompanija stvara kvalitetna radna mjesta i ekonomski osnažuje nerazvijene lokalne zajednice u našoj zemlji. Obrazovnim aktivnostima, prenosimo nova znanja i iskustva svim zaposlenim da uspješno odgovore zahtjevima poslovanja u globalnoj industriji.  U Srebrenici proizvodimo metalne i plastične komponente koje se ugrađuju u poznate automobilske brendove i zapošljavamo 200 uposlenika, dok smo u Ključu izgradili moderno opremljen pogon za proizvodnju namještaja koji se prodaje u salonima širom Evrope. U Stocu dodatno širimo proizvodnju zaštitne opreme. Kroz našu strategiju održivog poslovanja 2020 postavljamo ljestvicu još više.

Kada je u pitanju ulaganje u okoliš i resurse, pronašli smo odgovore kroz inovativna i energetski učinkovita rješenja u smanjenju proizvodnje otpada, sigurnom deponovanju, te u proizvodnim procesima koristimo energetski efikasne tehnolologija.

SDG poslovna sedmica održava se u okviru projekta Podrška pripreme za implementaciju Ciljeva održivog razvoja i angažiranje privatnog sektora koji financira Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini, a provodi ga tim Ujedinjenih nacija u BiH. SDG Business Week ima za cilj promoviranje Ciljeva održivog razvoja, te podizanje svijesti o izuzetno važnoj ulozi privatnog i javnog sektora, ali i svih pojedinaca u društvu u njihovom ostvarivanju.

Share