Fondacija Hastor i Prevent Grupacija zajedno za djecu Zenice

Manifestacija „Ljeto u gradu“/“Zenica Summer Fest“ je zamišljena kao međunarodna kulturno-zabavna manifestacija, koja ima za cilj da tokom toplih ljetnih julskih i augustovskih dana animira Zeničane i posjetioce iz drugih gradova Bosne i Hercegovine i regiona, naročito Zeničanke i Zeničane koji su rasuti po cijelom svijetu, ali koji su se tokom ljeta nalazili u Zenici.Program Summer Festa u periodu od 14. jula do 3. augusta ponudio je niz kulturno-zabavnih sadržaja, a značaj ovakve manifestacije prepoznala je Prevent grupacija i Fondacija Hastor. Naime, 25. jula grupa stipendistkinja iz Busovače i Zenice u ulozi ambasadora Fondacije Hastor i Prevent grupacije doprinijele su realizaciji ideje „Baloni za svu djecu“.

S obzirom na to da je 25. juli bio posvećen mlađem uzrastu, Prevent grupacija je obezbijedila bojice, puzzle, majice i balone sa svojim logom, koje su stipendistkinje podijelile dječici.

„Podijelile smo poslove ravnomjerno kako bismo što uspješnije iskoristile sunčan dan. Bez sumnje, bili smo najprivlačniji štand. Djeca su s nestrpljenjem prilazila i jedva čekala da se baloni nađu u njihovim ručicama. Dok smo im pružale i bojice i puzzle uz balon, u njihovim očima se vidio sjaj. Djeca ne znaju lagati, njihova iskrena sreća izmamila je osmijeh i nama, ali i njihovim roditeljima. Slika nasmijanih i mržnjom nezatrovanih mladih bića, davala nam je nadu za bolje sutra“, s oduševljenjem je zaključila jedna od učesnica ove akcije, Nermana Hajdarević.

Džulisa Otuzbir

Share