Počela realizacija projekta “Moja praksa”

Kao što smo najavili, u toku je realizacija projekta Moja praksa.

Sutudenti su nakon obavljenog razgovora dobili priliku za obavljanje stručne prakse u kompanijama naše Grupacije. Nakon selekcijskog procesa studenti su raspoređeni u sektore Kvaliteta, SCM, Tehnologija i Projekt menadzment.

U šest kompanija Prevent Grupacije studenti imaju priliku steći nova praktična znanja, upoznati se sa procesima u svome sektoru a sve to uz pomoć stručnih mentora.

Svoje iskustvo sa nama je podijelio Haris Mujezinović, student Politehničkog fakulteta u Zenici.

„Ova praksa mi je pružila dosta znanja i shvatanja kako se čitav proizvodni sistem Prevet Interiora organizuje i funkcionise. Trenutno praksu obavljam u odjelu logistike, pod mentorstvom Adnana Ruvica. Kroz protekli period slušao sam, gledao i učio, kako se odvija svakodnevna logistika u proizvodnji. Od primanja svakodnevnih narudžbi kupaca od kojih su neki svjetska poznata imena sve do organizacije konačne isporuke proizvoda. Također sam dobio i uvid u komunikaciju sa ostalim zaposlenima, te shvatio koliko je bitan timski rad i sama predanost poslu, te još jednom želim da se zahvalim na ovoj prilici.“

Amela Mehanović, studentica treće godine mašinskog fakulteta „Džemal Bijedic“ u Mostaru trenutno obavlja praksu u Prevent Componentsu u Goraždu u sektoru kvaliteta. Do sada se upoznala sa radom službi, procesima proizvodnje, radila je na 3D mašini, učila o njenoj upotrebi i načinu funkcionisanja, te je imala je priliku da se upozna sa analizom mjernih sistema. Amela kaže da je zadovoljna dosadašnjim aktivnostima koje prolazi kroz praksu i da se raduje novi znanjima koje će usvojiti i koje će joj koristiti u budućem usavršavanju.

 

Cilj projekta je da studenti dobiju priliku da već tokom studija zakorače u poslovni svijet i vide u praksi kako izgleda biti dio jedne od najuspjesnijih kompanija u BiH.

 

 

Share