Prevent Grupacija partner treće regionalne poslovno stručne konferencije namijenjene industrijskim i proizvodnim djelatnostima Proizvodnja-Industrija-Tehnologija, PIT Drina 2019

 

Prevent Grupacija je partner treće regionalne poslovno stručne konferencije namijenjene industrijskim i proizvodnim djelatnostima Proizvodnja-Industrija-Tehnologija, PIT Drina 2019
Na konferenciji učestvuje oko 120 učesnika a svrha je okupljanje rukovodećih i stručnih kadrova proizvodnih kompanija s ciljem ostvarivanja uvida u aktuelne svjetske upravljačke koncepte, metode, trendove i tehnologije u proizvodnim kompanijama, te prezentiranje primjera dobre prakse u domaćim i regionalnim kompanijama.
„Prevent Grupacija je među industrijskim liderima u CEE regionu i mi slobodno mozemo pričati ne samo sa aspekta BiH nego i CEE. Ono što treba naglasiti jeste da su zemlje regiona jedne drugoj prilika i da međusobno trebamo tražiti rješenja klasterizacije industrija koje će omogućiti razmjenu radne snage. Poslodavci i država zajedno treba da rade na strategiji razvoja ključnih industrija i definaraju set olakšica i kreiranja poslonovg ambijenta koji će podržati razvoj visoko akumalativnih industrija kao i isporuke gotovog proizovda. Mi to radimo kroz proces vertiklane integracije materijala i na taj način kupcima nudimo dodatnu vrijednost kroz ponudu full proizvoda. Također, izgradnjom savremene hale za proizvodnju i preradu plastike povećali smo konkurentnost gdje smo u mogućnosti ponutiti izradu komponenti za interijer vozila za raziliku od samo dijela tapaciranjai navlaka što je do sada bio slučaj“ istakao je predsjednik Uprave Preven Grupacije Haris Rahman, koji je jedan od panelista na današnjoj konferenciji.
Misija konferencije je također i dodatno oživljavanje regionalne istočno-bosanske privrede kao i bolje povezivanje kompanija i stručnjaka iz cijele BiH kao i regije Zapadnog Balkana.

Share