Prevent Step se u kratkom roku pozicionirao među strateške dobavljače vodećih brendova

Prevent Step Bugojno pokrenuo je u 2019. saradnju sa poznatim brendom skijaške opreme Nordica, te postao jedan od strateških dobavljača za ovog kupca. Takođe, ova kompanija je krajem iste godine pokrenula saradnju sa jednim od vodećih proizvođača čizama za snijeg – Moon Boot.
Kako je za eKapiju rekla direktorica Prevent Stepa Alma Kiblić, samo tokom prošle godine proizveli su više od 75.000 pari pancerica Nordica, a u planu je i proširenje proizvodnje.
– Na ovaj način pravimo iskorak u oblasti proizvodnje obuće u BiH, te stičemo znanja i vještine koje će nam pomoći u daljem širenju proizvodnog asortimana i otvaranja novih tržišta – istakla je Kibilić.
Godišnja proizvodnja za brend Moon Boot iznosi 85.000 pari čizama. Osim redovne kolekcije za Moon Boot, planirano je i proširenje saradnje na “limited edition” kolekcijama.
– Konkretno, radi se o proizvodnji “high fashion” čizama za neke od ekskluzivnih brendova sa kojima Moon Boot sarađuje – dodaje Kibilić.
Ukupni kapacitet fabrike sa 300 zaposlenih je oko 2.000 pari dnevno. Osim navedenih brendova, Prevent sarađuje i sa drugim velikim imenima u svijetu mode.
– Tu prije svega ističemo žensku kolekciju sportske i klasične obuće za Yves Saint Laurent, Alexander McQueen i Golden Goose. Saradnja sa ovakvim premium brendovima potvrda su našeg kvaliteta i mogućnosti da odgovorimo na visoke standard modne industrije – ističe direktorica Prevent Stepa i dodaje da većina materijala koje koriste u proizvodnji dolazi iz Italije.
U planu proizvodnja vlastite obuće
Kibilić nam kaže da će Prevent Step nastaviti da prati tokove na tržištu i da ulaže u jačanje internih procesa kako bi dugoročno mogli razviti vlastitu kolekciju.
– Prevent Step se u kratkom roku pozicionirao među strateške dobavljače obuće za neke od vodećih modnih brendova. Kombinacija stručnog tima i savremene tehnologije garantuje izuzetno visok nivo kvaliteta proizvoda koji zadovoljavaju zahtjevne standarde u oblasti proizvodnje obuće – ističe direktorica Prevent Stepa.

Share