Prevent Components dobitnik nagrade“Zvijezda bonitetne pouzdanosti”

U  sklopu poslovne konferencije “Pouzdanost 2019” održana je panel diskusija na temu “Kako ostati bonitetno pouzdan u vrijeme kada odlaze kadrovi” na kojoj je učestvovao direktor Prevent Components Enes Hadžiahmić . 

„Sigurno da smo u samom vrhu kao najpoželjniji poslodavac. Prevent u posljednjih sedam godina izlazi iz core biznisa i ušli smo u segment patenata i autoamtizaciju procesa i razvoj novih tehnologija, što privlači mlade inženjere. Pokrenuli smo i usmjerenje mladih u školama u ovoj oblasti, kako bismo dobili već formirane kadrove. Sklopili smo saradnju i sa vrhunskim međunarodnim brendovima, poput Aston Martina, a najviše izvozimo u Kinu i SAD“,  naglasio je Hadžiahmić.

U sklopu konferencije uručena su priznanja pravnim licima koja ostvaruju natprosječne pokazatelje uspješnosti. Ponosni smo što je nakon ukupne ocjene pokazatelja o finansijskom rezultatu i finansijskoj poziciji Prevent Components dobitnik priznanja koje je uručeno Enesu Hadžiahmić, direktoru Prevent Componentsa. LRC, kao prva i vodeća bonitetna kuća u Bosni i Hercegovini, certifikat dodjeljuje samo onim pravnim licima koja zadovoljavaju jasno i precizno definirane kriterije uspostavljenje po uzoru na iste najvećih globalnih agencija.

Konferenciju “Pouzdanost 2019” organizirali su  LRC i Poslovne novine, u suorganizaciji sa Bosna Bank International i specijalnim partnerom Express Courierom te pod pokroviteljstvom Vanjskotrgovinske komore BiH.

Share