Ambasadorica Austrije u BiH posjetila ASA Prevent grupaciju

Ambasadorica Austrije u BiH, Dr. Ulrike Hartmann u pratnji savjetnika za ekonomske odnose Austrijske ambasade Andreasa Meindla, posjetila je danas sjedište ASA Prevent grupacije u Sarajevu gdje se sastala sa predstavnicima menadžmenta ove kompanije.
Tokom posjete, Ambasadorica je imala priliku saznati više o globalnom prisustvu Grupacije, razvojnim planovima i novim investicijama. Konkretno, razgovaralo se o daljnjem razvoju zdravstvenog i finansijskog sektora, kao i nastavku ulaganja u izvozno orijentirane industrije. Predstavljene su prednosti i barijere poslovanja u Bosni i Hercegovini, kada je u pitanju saradnja sa institucijama i opća poslovna klima.
Također, istaknut je značajan doprinos ASA Prevent grupacije razvoju bh. privrede i unapređenju društvenog standarda, posebno kada je u pitanju zapošljavanje i izvoz. Ambasadorica Hartmann je izrazila zadovoljstvo društveno odgovornim djelovanjem Grupacije i projektima Fondacije Hastor, te istakla da ovakve kompanije nude primjer dobre prakse poduzetničke vizije koja treba da bude motiv novim investitorima. Ambasadorica je tokom izlaganja naglasila važnost ulaganja i zapošljavanja mladih kako bi se zadržali u Bosni i Hercegovini i učestvovali u njenoj izgradnji i napretku.
Predstavnici ASA Prevent grupacije iskazali su zahvalnost na intenzivnoj saradnji sa Ambasadom Austrije u Bosni i Hercegovini, te bliskom saradnjom sa Austrijskom razvojnom bankom na projektima izgradnje fabrike za proizvodnju obuće u Bugojnu i za proizvodnju plastike u Goraždu, kao i potencijalnoj saradnji na novim razvojnim projektima ASA Prevent grupacije.

Share