Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je Upravu ASA Prevent Grupacije u Sarajevu

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je Upravu ASA Prevent Grupacije u Sarajevu, gdje se sastao sa predsjednikom Uprave Prevent CEE Harisom Rahmanom, te generalnim direktorom ASA Group Eldinom Hadžiselimovićem. Prvi čovjek Grada Sarajeva je čestitao Upravi i radnicima Preventa na 20. godišnjici uspješnog poslovanja.

Direktori Rahman i Hadžiselimović su gradonačelnika upoznali sa rezultatima poslovanja i planovima za naredni period, kao i programu rada Fondacije Hastor. Zaključeno je da se aktuelni nivo saradnje može unaprijediti, posebno kada je riječ o velikim projektima značajnim za Grad Sarajevo i državu.

Prevent sinonim za izvoz iz Bosne i Hercegovine, autoindustriju, proizvodnju kože te društveno odgovorno poslovanje. Kompanija koju ste osnovali postala je zajedno sa ASA Group jedna od najvećih u ovom dijelu Evrope. Kao gradonačelnik Sarajeva ponosan sam što je ASA Prevent grupacija odabrala glavni grad BiH za svoje sjedište, te što značajno doprinosi njegovom ubrzanom razvoju i boljitku – rekao je gradonačelnik Skaka.

Također, tokom sastanka istaknuto je da je Prevent, u saradnji sa Općinom Centar učestvovao u opremi svečane lože na stadionu Asim Ferhatović Hase, a uoči svečanog otvaranja Evropskog olimpijskog festivala za mlade EYOF 2019.

Dvije decenije poslovanja su važan jubilej koji, na izvjestan način, otvara vrata za osnaživanje saradnje i sa Gradskom administracijom koja u vama vidi prijatelja i partnera misiji posvećenoj boljem životu i uspjehu naših građana i cijelog Grada Sarajeva – rekao je gradonačelnik uputivši poziv Upravi i radnicima Grupacije da prisustvuju Svečanoj ceremoniji otvaranja EYOF 10. februara ove godine.

Share