Saniteks učestvuje na najvećem svjetskom sajmu medicinske opreme Medica

13.11.2018. Sarajevo,  Kompanija Saniteks i ove godine učestvuje na najvećem svjetskom sajmu medicinske  opreme i sredstava, Medica World Forum for Medicine. Sajam se tradicionalno održava u njemačkom gradu Dusseldorf, na kojem preko 5.000 izlagača iz 70 zemalja svijeta predstavlja svoje asortimane te najnovija dostignuća medicine i zdravstvenog sektora.

Izlaganje na ovogodišnjoj Medici je nastavak naših aktivnosti na strateškom globalnom pozicioniranju Saniteksa. Ove godine bilježimo značajan rast ukupnog prometa od 30% u odnosu na isti period prošle godine, gdje  smo uz rast na domaćem i tržištima EU uspjeli ostvariti velike iskorake na tržišta Libije i Alžira. Naš izložbeni prostor prvi dan sajma je bio izuzetno posjećen, te očekujemo da ćemo u toku sajma ostvariti veliki broj kvalitetnih  kontakata i u narednom periodu osvojiti nova tržišta,

istakao je direktor kompanije Nermin Kadrić.

Saniteks posluje u okviru Prevent grupacije i vodeći je domaći proizođač visokokvalitetnih medicinskih sredstava nastao 1962. godine, sa velikim iskustvom u kategorijama gaze, proizvoda od gaze, zavojnog materijala i flastera. Kompanija posluje po svim važećim svjetskim standardima kvaliteta te procedurama koji regulišu proizvodnju i promet medicinskih sredstava.

Share