Ambasador Austrije u BiH posjetio Prevent Step Bugojno

NJ.E. Martin Pammer, ambasador Austrije u BiH, posjetio je danas proizvodne pogone novoizgrađenog objekta Prevent Step u Bugojnu. Ovo je ujedno i prva zvanična posjeta ovoj fabrici, čija je izgradnja završena proteklog mjeseca.

Domaćini posjete bili su predsjednik Uprave Prevent CEE Haris Rahman, direktor divizije mode Prevent grupacije Mirza Kahriman, te direktor prodaje Prevent Step Jasmin Alibegović.

“Zadovoljstvo nam je da smo uz podršku Razvojne Banke Austrije uspješno završili radove i započeli proizvodnju obuće u ovoj fabrici. Posjeta Ambasadora Pammera nam predstavlja veliku čast i ovim putem mu se zahvaljujemo na podršci koju pruža razvoju privrede u BiH. U narednom periodu planirano je i zvanično otvaranje ovih proizvodnih pogona, o čemu ćemo vas na vrijeme obavijestiti”, izjavio je Haris Rahman tokom posjete.

Ambasador Pammer tokom posjete nije skrivao oduševljenje novoizgrađenim objektom kao i uvjetima rada, te projektima koji se trenutno rade u ovoj fabrici. Na kraju posjete, Upravi i uposlenicima zaželio je puno sreće i uspjeha i najavio nastavak saradnje Ambasade Austrije sa Prevent grupacijom.

Share